Sollicitatieprocedure

Heb je bij Greetz gesolliciteerd en wil je weten hoe het nu verder gaat? Onze sollicitatieprocedure gaat als volgt.

We nemen jouw sollicitatie in behandeling nadat je online hebt gesolliciteerd via deze site. Onze Corporate Recruiter leest jouw motivatie en bekijkt jouw cv en kijkt of er voldoende aansluiting is met de positie die wij hebben open staan.

Indien nodig belt zij jou op als er onduidelijkheden of extra vragen zijn omtrent jouw werkervaring, beschikbaarheid en verdere vereisten en wensen die belangrijk zijn voor de volgende stap in de sollicitatieprocedure. Ook zijn wij vanaf het begin graag transparant over het salaris en alle toffe arbeidsvoorwaarden die er bij de functie horen, dit om duidelijke verwachtingen te scheppen en weten waar je uiteindelijk voor gaat werken 🙂

Hierna vindt er overleg plaats met de Manager van de afdeling waar het de functie betreft en worden diverse kandidaten met elkaar vergeleken.

We bepalen vervolgens wie er wordt uitgenodigd voor een eerste kennismaking. Dit kan zijn op locatie of een digitale afspraak.

Voor sommige posities volstaat één gesprek voor andere zijn er meerdere stappen nodig. Onderdeel van de procedure kan zijn: afnemen van een referentie, het maken van een opdracht/case study of wij vragen je om een capaciteitentest te maken.

Ook wanneer jij meerdere gesprekken wilt of juist iemand uit het team wilt spreken behoort dit ook tot de mogelijkheden. De liefde moet van twee kanten komen uiteraard.

Wij komen binnen 14 dagen met een reactie op jouw sollicitaties en de meeste sollicitatieprocedures ronden wij af binnen een maximum van 6 weken.

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel!